04 januari 2012

Vill du vara med och utveckla Folkpartiet liberalerna?Folkpartiet liberalerna arbetar just nu med att ta fram ett nytt partiprogram. Christer Nylander är den som leder det arbetet. Christer är vice ordförande i riksdagens kulturutskott och riksdagsledamot från Kristianstad. Partiprogrammet ska läggas fram på landsmötet 2013. Så här säger Christer Nylander om arbetet:

- Det är viktigt för ett regeringsparti att fundera över framtiden. Arbetslinjen och budgetbalans är fortsatt mycket viktigt, men med de utmaningar Sverige står inför behövs mer av nytänkande och en idé om hur vi vill att landet ska utvecklas på sikt.

- Bertil Ohlin stod för en liberalism som betonade eget ansvarstagande, bättre villkor för de välståndsbildande krafterna samtidigt som han var starkt engagerad för att förbättra för dem som har det svårast i samhället. Jag tror att vi i dagens Folkparti kan lära av honom, det han stod för är också ett framgångsrecept för Sverige i en alltmer globaliserad värld, avslutar Christer Nylander.


Arbetet med att ta fram det nya partiprogrammet kommer att vara en öppen process där det kommer att finnas goda möjligheter att vara med och påverka. Det ska vara en dialog både med medlemmar och aktiva men även med dem som inte är medlemmar i partiet idag, men betraktar sig som liberaler, säger partisekreterare Nina Larsson.

Här kan du läsa mer.
Vill du skriva och diskutera politik på Folkpartiet liberalernas blogg, klicka här.


 

Inga kommentarer: