01 juli 2010

Socialdemokraternas fullgoda alternativ

I dagens tidning svarar kommunstyrelsens ordförande att Nora redan har ett fullgott alternativ till en kommunal musikskola...min fråga blir då givetvis hur det då kan komma sig att det finns 130 barn och 30 vuxna i kö till Musikbryggeriet? Jag är säker på att dessa barn och deras föräldrar inte håller med honom!

Alliansen menar att vi måste gå vidare med att skapa möjligheter till utövande på fritiden av alla de konstnärliga intressen som kulturpedagogerna skapar på skoltid, det är dax att utveckla version 2 av socialdemokraternas kulturskola! Vi pratar om en musikskola i steg 1 och vill utveckla detta till en kulturskola i sinom tid.
Ett fullgott alternativ ger alla möjlighet, inte bara dem som lyckas hitta något i det ganska urvattnade utbud som studieförbunden kan erbjuda och det vi vill bygga vidare på är det fantastiska intresse som Musikbryggeriet skapat. Den kö som finns där idag är beviset på behovet av en kommunal musik/kulturskola och den visar att kommunstyrelsens ordförande har fel när han säger att Nora har ett fullgott alternativ!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du vet, en del är gjutet i betong, och allt måste ses ur kollektivets syn. Där handlar det inte om att ge utrymme för individen. Är det inte så en del tänker?