30 juni 2010

Nora alliansens första vallöfte

Så har det då offentliggjorts - Nora alliansens första vallöfte - att vi vill satsa på en kommunal musikskola. Hela senvåren har vi diskuterat detta, stött och blött fram och tillbaka, nu är det offentligt.
Att vi ska ha en kommunal musikskola handlar om så mycket, vi ser att det idag finns en enorm efterfrågan bland både barn och vuxna, vi vill lösa den efter frågan på ett hållbart sätt så att det finns en kontinuitet för framtiden och för att återigen sätta lite glans på varumärket "kulturstaden Nora".
Vi vill ha inflyttning i Nora, en kommunal musikskola kan skapa ett stort intresse för barnfamiljer att välja Nora framför Örebro eller Lindesberg, orter som bägge har just kommunala musikskolor. Nora ligger bland de högsta i länets skatteliga vilket inte särskilt gynnar inflyttning, med en kommunal musikskola kan vi erbjuda en verksamhet, med duktiga musiker och pedagoger, som lockar allt fler att flytta till just Nora.
Utan att bli alltför detaljerad så vill vi skapa en musikskola som tar vara på det kultur- och musikintresse som våra duktiga kulturpedagoger skapar i skolan men som inte på ett bra sätt har hittat någon mottagare så som det är organiserat idag med studieförbund. Den kommunala musikskolan skall finnas både i den ordinarie musikundervisningen i grundskolan, men även på fritiden. I förlängningen menar vi att vi vill ha en kulturskola, där många möjligheter skall finnas, dans, måleri, foto, musik, keramik med mera.

Inga kommentarer: