19 juni 2010

Framtid för kronprinsesspar och jobb..

Idag känns det världsligt att skriva om politik...jag har som många andra tillbringat eftermiddagen framför tv:n och tittat på Victoria och Daniels bröllop och vill önska de nygifta varmt lycka till med framtiden och utbringa ett fyrfaldigt leve! De ser verkligen lyckliga ut...

Framtid och framtidstro behövs även för många av de ungdomar som är arbetslösa i Sverige och de som inte vill fortsätta att läsa efter gymnasiet och kanske inte ens efter grundskolan. För dem kommer Folkpartiets förslag om 40 000 nya lärlingsplatser som ett sätt att säkra framtidstron, tron på att även den som är praktiskt lagd mer än teoretiker har en plats att fylla i vårt samhälle. Alla människor har en plats att fylla, med valfrihet skapas den möjligheten. Möjligheten att välja mellan studier och mer praktisk skolning ger alla en chans. Folkpartiet är övertygat om att lärlingsutbildningar kan sänka ungdomsarbetslösheten. I länder som Tyskland och Danmark, som har lärlingssystemet, ligger ungdomsarbetslösheten på betydligt lägre nivåer än i Sverige.
Företagarna är positiva till förslaget och vi ska komma ihåg att det är i de små och medelstora företagen som de framtida jobben skapas. Att ha ett gott samarbete med näringslivet i Nora likväl som centralt i Sverige som helhet kommer att bli än viktigare. Det är viktigt att vara lyhörd för företagens behov och det är viktigt att säkra kvalitén i lärlingsutbildningarna. Det är givetvis också viktigt att arbetsmarknadens parter får chansen att diskutera på vilka nivåer lärlingslönerna skall ligga.

Inga kommentarer: