13 juni 2010

Liberalism är frihet

Du är liberalismens utgångspunkt!
Folkpartiet liberalerna är Sveriges liberala parti. Våra politiska åsikter hålls samman av liberalismen. Varför? För att liberalismen erkänner varje människas lika och okränkbara värde, och rätt till liv, frihet och strävan efter sin egen lycka. Frihet är rätten att bestämma över sig själv och forma sitt eget liv.

Liber betyder fri och frihet är precis vad liberalism handlar om!
Frihet är nyckeln till alla andra viktiga värden här i livet. Utan frihet kan människan inte bygga ett tryggt och meningsfullt liv. Utan frihet kan människor inte leva i harmoni med varandra. Utan frihet kan människan inte leva för sin egen skull. Frihet är också grunden för all materiell rikedom. Våra ledord är alltid att du har rätt att göra vad du vill så länge du inte kränker någon annans frihet.

Kunskap ett av de viktigaste verktygen!
Vi tror på förnuftet, på nya idéer och innovationer som utvecklar och förbättrar vårt samhälle. Livet är fullt med hinder och mänsklighetens historia handlar om hur vi sakta men säkert har undanröjt hinder efter hinder. Kyla hindrar oss från att använda vår energi till annat än uppvärmning och en av de första stora stegen mot befriande var att tämja elden. En annan var att börja tillverka verktyg. Genom dessa framsteg skapade människan möjligheter.

Liberaler är världsmedborgare!
Människors rätt till frihet måste värnas oavsett var på jorden de befinner sig. Hunger och fattigdom måste bekämpas. Vi arbetar för global frihandel och en generös biståndspolitik. Vi vill stärka demokratin och marknadsekonomin i alla världens länder. Den liberala visionen är att fri rörlighet för individen ska vara en mänsklig rättighet. Alla ska tillåtas leva och verka där i världen som de själva vill.

Staten är vårt skydd!
I samhället är det statens uppgift att upprätthålla säkerhet genom att skydda medborgarnas liv och ägande samt att trygga respekten för de mänskliga fri- och rättigheterna. Det enda politiska system som uppfyller kraven på frihet och jämlikhet är demokratin och det enda ekonomiska system som uppfyller dessa krav är marknadsekonomin.

Källa:http://unga.folkpartiet.se/var-politik/liberalism/

1 kommentar:

Sören sa...

Det låter ju väldigt fint allt det där. Men när man tittar på vilken politik Folkpartiet för så är den inte särskilt liberal. Förbud och regleringar, pekpinnar om vad man inte får göra. Och gärna politisk styrning av den marknadsekonomin.

Folkpartiet är inte Sveriges liberala parti. Liberala partiet är Sveriges liberala parti. Det är det enda partiet i Sverige som har en positiv människosyn och som inte vill styra människors liv i den riktning partiet anser vara rätt utan låta människor styra sina egna liv för att skapa sin egen lycka.