01 augusti 2011

Demokrati och mänskliga rättigheter...

Har idag lyssnat på vår EU-minister i "Sommar". Programmet genomsyras av Birgitta Ohlsons engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter, för feminism och för hbtq-frågor.

Birgitta är en förebild på många sätt, hennes engagemang, hennes oförtröttliga arbete för de frågor som ligger henne närmast om hjärtat. En av hennes förebilder är Bengt Westerberg, tidigare ledare för Folkpartiet. Med sitt engagemang för solidaritet, humanism och mänskliga rättigheter, och som en tydlig förespråkare för att regeringen skulle hålla fast vid målet 1 % av BNP i bistånd fick han även mig att bli liberal.

Vikten av feminism och frågan om jämställdhet mellan könen beskriver Birgitta på ett strålande sätt i meningen: "Jag tar hellre lika lön för lika arbete än att männen håller upp dörrar för mig". Jag instämmer till fullo!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jadu, det där tossiga 1% av BNP i bistånd är helt absurt. Man sätter upp ett mål för vad det skall kosta, inte vad man vill uppnå. Rena rama sovjetmodellen. Det där målet var satt för att vissa människor skall känna sig generösa med andras pengar.

Tänk om vi i Sverige kunde jobba med att ge folk möjligheter. Om vi avvecklar EUs jordbruksstöd och den absurda fiskepolitiken skulle vi kunna ge människor möjlighet att tjäna sina egna pengar istället för att brottas med problem med hur vi skall skänka dem pengar. Se bara vilken succé det är med micro-lånen!