12 augusti 2011

Svältkatastrofen på Afrikas horn...

Som bloggare för varenda unge vill jag påminna om svältkatastrofen på Afrikas horn där miljontals kvinnor och barn riskerar att svälta ihjäl.
Se gärna filmen om varför det är så svårt att få bukt med svälten i Afrika, Hans Rosling som är professor i global hälsa berättar här: http://blog.unicef.se/2011/07/27/hans-rosling-om-katastrofen-pa-afrikas-horn/

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.
UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.


Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.


Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här! (http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn)

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. (http://www.unicef.se/stod-oss/aktuella-insamlingar/katastrofhjalp-till-afrikas-horn)

Inga kommentarer: