09 augusti 2011

Behov av kvällis & nattis i Nora?

Folkpartiet liberalerna i Nora har i sitt valmanifest sagt att vi vill skapa barnomsorg på kvällar och nätter. Det finns många småbarnsföräldrar som arbetar på oregelbundna tider, dessutom har vi i Nora många föräldrar som pendlar till sina arbeten i Karlskoga, Lindesberg eller Örebro vilket innebär att restid måste läggas till arbetstiden. Om förskolan stänger klockan sex kan det vara svårt att hinna hem i tid.
Jobbar man skift eller i butik så slutar man oftast inte klockan fem, men barnomsorgen i Nora och de flesta andra städer är till stora delar anpassad till arbetstider mellan åtta och fem. Folkpartiet liberalerna menar att vi måste anpassa barnomsorgen till föräldrar och barns verklighet.

Barnomsorg på nya tider kräver naturligtvis nya lösningar och som vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden skulle jag vilja komma i kontakt med föräldrar som är i behov av kvällis och/eller nattis i Nora för att lyssna på vilka behov ni har och för att påbörja en dialog om hur vi kan hitta lösningar som funkar bra för er och barnen. Du når mig via bloggen, facebook eller twitter se mina kontaktuppgifter. Min epost är gabrielle.peteri@nora.se

Inga kommentarer: