25 februari 2012

Positivt för & med Nora

Budgeten visar på ett bättre plusresultat än väntat, vilket är positivt även om resultatet än så länge är preliminärt. Samtidigt har vi ett tungt sparkrav, total om 20 miljoner, som ligger kvar så vi kan dessvärre inte glädjas någon längre stund. Kraven om långsiktiga, strukturella förändringar ligger kvar.
Det har gjorts kortsiktiga indragningar genom inköpsstopp och vikariestopp, det har beslutats att konsulttjänster inte ska användas utan att dessa upphandlats enligt reglementet. Det är detta som har gett effekt. Nu måste vi fortsätta att se över verksamheterna långsiktigt så att vi kan säkerställa att varje skattekrona ger mesta möjliga utdelning.

Inte bara bröd utan även skådespel behöver vi människor, oavsett var vi bor. I Nora är vi väl försedda på det kulturella området. Igår hade jag förmånen att se föreställningen "Shakespeare on ice" i landet Stadra. Exotiskt, fantastiskt och fascinerande att få se självaste William Shakespeare på scen!

Idag hade Noras alldeles egna "skogsbundna akvallerist" Erik Marcusson vernissage i Tysslinge. Hans fantastiska tavlor drog stor publik och skänkte en stund av skönhet åt lördagseftermiddagen. Dessvärre var min favorit redan såld...

Inga kommentarer: