22 januari 2011

Ovärdigt, Billström & Bildt!

Nysläppta Wikileaks dokument påstår att migrationsminster Billström och utrikesminister Bildt ställt ultimatum i Bagdad för att säga ja till fler irakiska flyktingar till Sverige...ett ultimatum var att en ambassad i Bagdad endast skulle kunna upprättas under förutsättningar att irakiska flyktingar, som inte fått uppehållstillstånd, skulle kunna skickas tillbaka till Irak igen.
Dessutom påstår Wikileaks dokumenten att både Bildt och Billström skulle ha använt sig av argumentation kring hedersmord för att komma undan lindrigare som nation villig att ta emot flyktingar från Irak.

Givetvis hoppas jag, som flera andra, att våra ministrar är felciterade. När det gäller frågan om hedersmord är det inget som är symptomatiskt för människor från Irak utan finns i flera kulturer...Att irakiska flyktingar skulle vara lågutbildade och svåranpassade är ett fördomsfullt yttrande.
Om det skulle vara så att Sveriges ministrar uttryckt sig enligt vad som framkommer i Wikileaks dokument så är det ovärdigt en svensk minister och definitivt inte statsmannamässigt. Det är på sin plats att integrationsminister Tobias Billström hörsammar kallelsen från socialförsärkringsutskottet för att förklara den utvisning av irakier som mot bättre vetande sker idag!

Inga kommentarer: