21 januari 2011

Omval eller inte, det är frågan...

I Örebro har man i politiken väntat sedan någon gång i oktober på ett beslut från valprövningsnämnden. Belsutet överklagades då det framkommit att en rad felaktigheter begåtts som eventuellt kan ha påverkat valresultatet. Det var sagt att beslutet skulle komma den 20 januari men det enda besked som kom var att det dröjer till minst slutet på januari med ett besked då "man inte har något nytt möte innan dess"..
Det är fullständigt oacceptabelt anser jag att Örebroarna ska vänta i nästan 4 månader innan de kan få besked om valresultatet gäller eller om det ska bli omval. Det innebär att det tidigast kan bli omval någon gång fram i maj. Du kan läsa Na:s artikel i sin helhet här.

Att meddela sina "kunder" att man inte kan ge tidigare besked för att man inte har något schemalagt möte innan dess verkar helt ofattbart. Tänk om näringslivet använde samma taktik när kunderna väntar på beslut...
Statsvetaren Sören Holmberg sällar sig till kritikerna och menare detsamma - om det har varit så många överklaganden får man helt enkelt lägga in extra möten eller äska mer medel om det är det som saknas.

Idag leds Örebro av en sjupartikoalition där moderaterna och socialdemokraterna delar på ordförandeskapet i kommunstyrelsen. Det kommer att innebära att större strategiskt viktiga beslut skjuts på framtiden och att bara de löpande ärenden behandlas.

Inga kommentarer: