13 januari 2011

Vallöften på www.lararforbundet.se

Som enda parti i Nora registrerade Folkpartiet sina vallöften gällande skolan på Lärarförbundets hemsida, här kan du läsa dem i sin helhet.
Under mandatperioden kommer Folkpartiet att sitta i majoritet tillsammans med övriga allianspartier samt Mp och Np. Min egen roll är vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och självklart kommer jag att driva dessa frågor där.

Skolplanen skall ju arbetas om, redan när den socialdemokratiska majoriteten antog den reserverade vi oss.
Det Folkpartiet vill få gehör för är att säkerställa en läsa, skriva, räkna garanti i årskurs tre och att stöd till eleverna skall sättas in så tidigt som möjligt, istället för att vänta med resurserna till årskurs 7. Arbetsro i skolan är självklart, likaså att elever som lätt når målen skall ges ytterligare stimulans och inte som nu i vissa fall få vänta in sina klasskamrater.
Dessutom ser jag fram emot att få arbeta fram alternativ i barnomsorgen för de minsta barnen, och Folkpartiet vill ha tillgång till barnomsorg även på obekväm arbetstid för de föräldrar som behöver det.
Fortsätt gärna att följa mig och Folkpartiet i Nora via bloggen, facebook och twitter för att hålla koll på att våra vallöften infrias.

Inga kommentarer: