18 januari 2011

Dagens behållning!

Idag hölls första nämndmötet i barn- och utbildningsnämnden där vi i vår sexpartikoalition sitter i majoritet. Ett mycket bra möte där beslutspunkterna inte var så många idag.

Däremot var dagens stora behållning den presentation av de olika verksamheterna som vi fick oss till livs. Rektorerna och verksamhetsansvariga för Resursen samt fritidsgården fick var och en presentera sina verksamheter och det var härligt att se så mycket entusiasm och glöd, alla som brinner så för det jobb de gör varje dag med våra barn och ungdomar. Så mycket goda idéer, så många kreativa projekt som pågår.
Allt vi gör inom ramen för Resursen, där vi som en av de verksamhetsansvariga uttryckte det "slår ring runt barnet" för att stötta och hjälpa på bästa sätt genom att fokusera på styrkor och förmågor. Fritidsgårdarna som ordnar aktiviteter på fritiden, jobbar med mentorskap och har en vision om ett allaktivitetshus.
Extra glad blev jag över att få höra om de projekt som pågår inom matematik, engelska och svenska, allt i syfte att nå en högre måluppfyllelse för våra skolelever. Att Nora tar del av den dryga miljarden som regeringen valt att satsa på just läsa, skriva räkna garantin tycker jag verkar vara ett bra sätt att hjälpa de elever som riskerar att annars inte klara målen och de nationella proven.
Härligt att få ta del av hur rektorerna resonerar kring kompetensutveckling för personal och nya karriärvägar. Vikten av att fortsätta arbetet med Olweusmetoden för att säkerställa att vi har en trygg skolmiljö som låter barnen ha en skoldag som är lugn.
Likaså att höra att näringslivet är så positiva till samarbetet med våra skolor för att hitta vägar att få tillräckligt kompetent arbetskraft. Och att projektet "öka förväntningarna" är på plats ser jag som en av de viktigaste faktorerna för att nå målet att Nora skall ha en skola i världsklass!

Inga kommentarer: