20 september 2010

Valresultat 2010

Det preliminära resultatet av gårdagens val är klart och de stora vinnarna är Norapartiet. Än återstår räkningen av de sista rösterna så ett slutligt resultat kommer vi att få först på onsdag denna vecka. Innan dess kan inga kontakter tas åt något håll.
För egen del är jag inte nöjd, mina mål som jag satt upp nåddes inte, folkpartiet har tappat röster men verkar än så länge ha kvar samma antal mandat. Nu återstår självrannsakans tid i Nora, både för Alliansen som helhet, men även för varje parti och person som varit involverad i valet på topplatserna. Återstår att se vad som kommer ut av detta...

Det parlamentariska läget i Nora inför kommande fyraårsperiod är inte enkelt och det kvarstår att se om och hur berörda partier kan hitta en lösning som är hållbar på lång sikt. Långsiktighet är viktig för att säkra utvecklingen av Nora, en polsk riksdag med hoppande majoritet vinner inte invånarna på.

Glädjande förstås att Alliansen blev omvald på riksplanet och att nu den socialdemokratiska makthegemonin är bruten. Det som är mest skrämmande tycker jag är det faktum att SD fått 20 mandat i Sveriges riksdag, det känns riktigt obekvämt.

Mer om valet i Nora kan du se på nedanstående länk:

http://www.val.se/val/val2010/valnatt/K/kommun/18/84/index.html

3 kommentarer:

Nicke sa...

Tänkvärda ord som vanligt alltid kul att läsa din blogg.
Gonatt

Anonym sa...

Man kan känna sig kluven till resultatet. Ett maktskifte kan nog i sig röra om i grytorna. Vad som känns besvärande är förstås att det är så pass mycket konkurrens mellan de borgerliga partierna. Och än mer att Norapartiet är väldigt kritiskt till en del ledande borgerliga politiker. Kanske går det att få ihop ett samarbete som funkar, som inte verkar det lätt.

Gabrielle sa...

Tack Nicke!
Anonym - väljarna har sagt sitt och nu får vi se vad de sista rösterna ger innan vi går vidare. Inom alliansen har vi ett etablerat samarbete och en fungerande valberedning som jobbar. Nu gäller det att se vilka som vill vara med att ta ansvar för att styra Nora de kommande fyra åren...