11 september 2010

Nora utveckling AB

Oppositionen har i en debattartikel redogjort för sin syn på utvecklingsbolaget och i dagens Na förtydligade en av Allianskollegorna ytterligare vår syn på vad vi vill att huvuduppgiften skall vara för bolaget.
Näringsliv, marknadsföring och turism är det som bolaget skall fokusera på, inte förvaltning av lokaler. Om vi får väljarnas förtroende kommer styrelsen att få en annorlunda sammansättning då vi gärna vill bjuda in näringslivsrepresentanter, styrelseordföranden skall vara en annan person än kommunstyrelsens ordförande - en annan viktig förändring. Vi vill ha en arbetande styreselseordförande och vill tydligt skilja på kommunstyrelse och kommunens bolag.
Det förslag som nu låg gällande övertag avytterligare idrottsanläggningar och dessutom turistanläggningarna tillsammans med Alntorps ö riskerar att utarma kultur- och fritidsnämnden som ju är den nämnd där fackkunskapen finns för att hantera kontakter och förfrågningar med idrottslivet i Nora. Därför är det viktigt att markera att kontakterna även fortsättningsvis skall vara mellan kultur- och fritidsnämnden och föreningarna och inte åläggas utvecklingsbolaget.
Sen återstår frågan om maktkoncentration och även här finns det olika synsätt mellan majoritet och opposition...

Inga kommentarer: