09 september 2010

Gilla Rut!

Att Rut är en bra reform är jag övertygad om av flera skäl. Nu visar det sig även att Rutreformen är gratis enligt KI, mer om det kan du läsa här: http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20472

Rut har skapat både jobb och företag även i Nora och Örebro län. Folkpartiet och Liberala Kvinnor vill bevara RUT avdraget på grund av att det skapar arbete för många kvinnor, inte endast som anställda utan som ägare av tjänsteföretag. Enligt siffror från Skatteverket finns det i Nora 12 RUT-företag, i Örebro län drygt 300 RUT-företag, i hela landet nästan 11 400!


Enbart i Örebro län finns enligt skatteverket nära 6000 köpare av RUT, totalt i Sverige är motsvarande siffra nära 239 000. RUT avdraget har inneburit att omkring 11 000 jobb runt omkring i Sverige har skapats, enligt Almega. Många av dem som tidigare använde hushållsnära tjänster gjorde det svart med följden att många kvinnor kom att arbeta svart utan möjlighet till vare sig socialt skyddsnät eller pension. Självklart ska Rut behållas säger jag och Folkpartiet!

Inga kommentarer: