04 september 2010

Helgens idéella insats

Ja så var den färdig, boulebanan vid Hagby ängar som Alliansen byggt med hjälp av sponsorer och frivilliga krafter från alliansens fyra partier. Den kan naturligtvis ses som en form av valfläsk, men den är en del av något mycket större än så...
Att vi tillsammans har byggt den är i sig en nyttig teambuilding för "vårt lag" som vi kommer att ha glädje av länge internt i gruppen. Att vi gjort något för andra är även det något som kommer att kännas bra länge, naturligtvis!

Vi har visat att tillsammans kan man åstadkomma något som kommunen inte kunnat ordna för sina verksamheter, vi har hjälpt en verksamhet i kommunen att få något som de länge önskat för sin verksamhet, något som de vet kommer att betyda att de kan göra ännu mer än tidigare för dem som de har hand om dagligen. Deras förhoppning är att banan även ska kunna användas av fler på Hagby ängars område, barnen på dagis, de boende i området och övriga boende inom omsorgen naturligtvis. Att den ska bli en samlingsplats där människor rör sig! Det hoppas vi också!

Den här insatsen är den första som alliansen gör, vi siktar på att varje år i september kunna göra en idéell insats för någon verksamhet. Genom att göra detta hoppas jag att vi går före och visar vägen för ett engagemang där det civila samhället får chansen att medverka och göra en insats som kan förändra Nora. Inte bara genom att bygga något utan genom att den ideburna sektorn ges möjlighet att samverka för att vara ett komplement, att det offentliga ses som ett komplement till det allt det arbete som sker i den idéella sektorn. Jag vill stärka den idéburna sektorn och jag vill i likhet med den överenskommelse som alliansregeringen tagit fram bekräfta den ideella sektorns engagemang, kreativitet och vilja att bidra till utvecklingen av samhället. Att ta tillvara människors vilja och engagemang att bidra med något för andra kommer att göra skillnad. Jag ser fram emot ett gott samarbete!

Inga kommentarer: