31 maj 2011

Snart i mål med första vallöftet!

Dagen har bjudit på värme och solsken men även en riktig regnskur och säkerligen även åska på sina håll.
Skriver detta blogginlägg sittandes på balkongen där fågelkvitter blandas med sista regndropparna. Ser fram emot en lång helg där vi förhoppningsvis får njuta av ett vackert sommarväder!

Folkpartiet liberalerna gick tillsammans med övriga allianspartier ut och gav tre vallöften. Det första handlade om att vi ville ha en kommunal musikskola som sedan skulle utvecklas till en kommunal kulturskola. När vi gick in i samverkan med övriga två partier hade vi inga svårigheter med att förankra det vallöftet även hos Miljöpartiet och Norapartiet.

Idag på nämndberedningen för barn- och utbildningsnämnden togs det första beslutet som säkerställer en start av kulturskola i september 2011. Det känns givetvis bra! Äntligen får vi en kulturskola som inte bara finns i den dagliga skolverksamheten utan även kommer att finnas för att fånga upp barnens intresse för musik, sång, teater, dans, foto och film på fritiden. Det finns säkert en mängd olika intresseinriktningar och förvaltningen har idag skickat ut en första förfrågan till barn och föräldrar.

Samverkanspartierna har på alla sätt skyndat på för att kunna sjösätta detta så snart som möjligt. När Musikbryggeriet nu lades ner brådskande det verkligen.

På sikt hoppas vi att denna kulturskola ska spänna över generationsgränserna och bli en naturlig mötesplats för alla åldrar.Det finns alldeles för få sådana mötesplatser i Nora och vi hoppas att detta kan bli den första i raden av fler.

1 kommentar:

Jessica sa...

Synd att inte David och Sofie kunde vara en del i detta. Hoppas den kommunala musikskolan kan bli bra och jag hoppas att det går att få till lika kompetenta pedagoger som Musikbryggeriet hade.