06 maj 2011

Äntligen har trenden vänt!

Äntligen har trenden vänt i Nora och nu påbörjar vi klättringen uppåt!
Vad jag pratar om? Svenskt Näringslivs ranking förstås, där Nora nu äntligen efter flera år av tillbakagång har klättrat uppåt med 21 placeringar till plats 254. Fortfarande långt ner men den vikande trenden är bruten och det bådar gott för framtiden.

Mycket av arbetet skall vi tacka Noras näringslivschef för, han har på ett genomgripande sätt och mycket strukturerat haft kontakter med och besökt Noras många företagare. Allt för att lyssna in och bilda sig en uppfattning om behov och synpunkter som finns hos företagen i Nora.
Firmafesten i höstas var ett arrangemang som näringslivschefen initierat tillsammans med både Företagarna i Nora och Köpmannaföreningen, ett mycket lyckat tillfälle för företagare och politiker, styrelseledamöter i Nora Utveckling med flera att träffas och samtala om viktiga näringslivsfrågor samtidigt som hotellet gjort en utmärkt meny och kringarrangemangen var trevliga.

Förhoppningsvis innebär detta de första stegen på en positiv näringslivsutveckling i kommunen där många fler företag lockas att etablera sig i Nora och där många fler företagare anser att kontakterna med kommunen är fruktbara och framåtsträvande. Företag och företagare är en av flera viktiga byggstenar i en framtida positiv utveckling för kommunen som helhet.

Inga kommentarer: