10 maj 2011

Firade du Europadagen?

Igår firades Europadagen runt om i EU. Jag deltog inte själv i något firande men är en sann EU-vän. Nedan kan du se hur Folkpartiet liberalerna vill utveckla EU:

Vi vill:


• Att EU måste kunna bekämpa gränsöverskridande kriminalitet i form av människohandel, narkotikasmuggling, penningtvätt och terrorism. För att uppnå detta vill Folkpartiet skapa ett europeiskt FBI.


• Att EU:s jordbrukspolitik reformeras radikalt. Av dagens jordbruksbudget bör en stor del styras över till miljöskydd och landsbygdsutveckling.


• Att EU måste bli starkare för att skapa fred, rättvisa och demokrati i världen. Utrikespolitiken måste samordnas mer och större resurser måste satsas på gemensamma insatser för fred, demokrati och utveckling.


• Att EU:s flyktingpolitik måste bli humanare än idag och värna asylrätten inom ramen för Genévekonventionen.


• Att EU ska fortsätta att växa och vara öppet för alla europeiska länder som uppfyller kraven på demokrati, mänskliga rättigheter, rättstatens principer och avskaffat dödsstraff.

Folkpartiets vision för Europa är en kontinent som ger alla människor nya möjligheter och friheten att förverkliga sina drömmar. För oss liberaler är de främsta målen med samarbetet inom den europeiska unionen fred, frihet och demokrati.

Europas länder – till och med de största – är för små för att på egen hand klara de utmaningar Europas folk nu står inför. Dit hör den växande brottsligheten. Dit hör klimatförändringarna. Dit hör behovet av att ytterligare stärka sin konkurrenskraft i globaliseringens tid. Och inte minst de allt större kraven på att agera utanför unionens eget område för att motverka krigsrisker, förtryck, fattigdom och terrorism.

Inga kommentarer: