09 maj 2011

Får jag LOV?

Folkpartiet liberalerna i Nora var visionära inför valet och förespråkade en hel del förändringar på näringslivsområdet i kommunen. Vi gick till val på att införa både intraprenader (efter en tidigare motion), utmaningsrätt och Lagen Om Valfrihet. Nu styr vi Nora tillsammans med ytterligare fem partier och så sakteliga växer våra visioner fram på näringslivsområdet.

Sitter i kväll i trädgården och lyssnar på fågelkvitter och vattenporl och läser i Svenskt Näringslivs nya nummer av tidningen 290 att just LOV öppnar möjligheter för framförallt kvinnors företagande. Detta eftersom LOV ju är den lag som skapar möjligheter i typiskt kvinnodominerade verksamheter - vård och omsorg.
Tidigare har det varit så, för att utrycka det lite krasst, ,att kvinnor haft att välja mellan två arbetsgivare - familjen eller den kommunala sektorn - om man har velat arbeta med vård och omsorg. Det är hög tid att detta förändras och att kvinnor ges möjligheter till eget företagande och möjligheten att dels skapa kvinnliga företagarförebilder, dels ge kvinnor möjlighet till ägande, ekonomisk vinst och entreprenörskap inom en sektor som de har stor kunskap om och erfarenhet av.

Att LOV dessutom ökar mångfalden och skapar nya småföretag med lokal förankring är inte minst viktigt i en liten kommun som Nora. LOV kan vitalisera den kommunala verksamheten och dessutom ge stöttning till lokalt kvinnligt företagande.

Inga kommentarer: