11 oktober 2010

Nu har tjejerna fått nog!

Via Facebook har det gått ut ett upprop om att gå samman och sätta ner foten - så många som möjligt skall samlas på natten mot lördag för att manifestera mot de avskyvärda överfallen och våldtäkterna som drabbat kvinnor i Örebro. Nu är vi uppe i totalt 15 våldtäkter/våldtäktsförsök och nu idag har polisen äntligen gripit någon...
Nu hoppas vi alla förstås att det är rätt man. Polisen säger dock att man tror att det är två män som varit involverade i de våldtäkter som skett så än finns den någon kvar där ute...

På lördag blir det en manifestation redan tidigt på kvällen där flera organisationer finns som medarrangörer, men uppropet på Facebook är det en tjej som heter Linn Svansbo som startat. Media och flera organisationer har hakat på så det kommer att blir uppmärksamhet kring detta. All heder åt henne tycker jag, förhoppningsvis blir vi riktigt många på stan på lördag natt! Hoppas att vi ses!
Återigen så ställer jag mig frågan vad det är som får killar att tro att det är OK att förgripa sig på tjejer, var och vem är det som lär ut detta? Det måste vi ju fråga oss som vuxna, som föräldrar, som medmänniskor...Jag har bloggat om det vid ett flertal tillfällen tidigare.

Facebook är ett fantastiskt medium där man på kort tid kan samla enormt många människor för att backa upp en händelse, ett upprop eller följa upp ett utspel som någon gjort. Vad skulle vi göra utan Internet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade den här bloggen: www.thisismyblackbox.wordpress.com
Hon skriver tydligen om en folkpartist. Ni kanske behöver diskutera våld mot kvinnor inom partiet också?

Gabrielle sa...

Jag förstår inte riktigt vad du menar, våld mot kvinnor utövas säkert av människor med alla möjliga olika sorters politiska åsikter...?