31 oktober 2010

Lekplatser för alla

I Nora är behovet av att rusta upp lekplatserna stort och många är de lekplatser där det finns behov av att ta bort gamla, slitna leksaker som rent av kan vara farliga ibland. Politiken har fått en redovisning av hur högt trycket är på våra olika lekplatser för att ha som underlag för beslut när pengarna skall avsättas.

Den lekpark som har allra störst tryck på sig i antal barn är Skolparken, det bor många barn i närområdet och det finns både skolor och förskolor i närheten som utnyttjar Skolparken mycket. Samtidigt är det den lekpark som våra besökare ser först när de kommer till Nora. Allt detta sammantaget gör att jag gärna ser en satsning där, som jag även tidigare har gett utryck för i en artikel i Na, där jag beskrev några av de idéer som finns. Hela parken har stor potential att bli något utöver det vanliga både för turistande men framförallt året runt för de barn som har den som sin närmaste lekpark.

Men, givetvis måste vi även försöka avsätta pengar för att göra investeringar utifrån behoven på ex. Esstorp där lekparkerna är i stort behov av en förbättring. Bättre att ha några få, rejäla och roliga lekplatser än många med bara gungor och lite sand att leka med. Det handlar alltid om att prioritera, men det är viktigt att vi inte glömmer bort satsningar på de barn som redan bor här.

Inga kommentarer: