28 oktober 2010

Bra förslag, nog med förslag!

Följande info finns att läsa på http://www.folkpartiet.se/
Folkpartiets valberedning har haft i uppdrag att inför partirådet den 19 november nominera ny förste vice ordförande efter Cecilia Malmström, Sveriges EU-kommissionär.

Efter att ha lyssnat in Folkpartiet i hela landet och inväntat länsförbundens nomineringar vill nu en enig valberedning föreslå:

Helene Odenjung, Göteborg, till förste vice ordförande
Helene är idag andre vice ordförande i Folkpartiet och är en av Folkpartiets mest erfarna och namnkunniga kommunalpolitiker. Hon är kommunalråd och gruppledare för Folkpartiet i Göteborg.
Helene är en stark liberal profil och med Helene som vice partiledare har kommunpolitiken en framskjuten plats. Basen för att driva den socialliberala politiken nära människor finns till stora delar i kommuner och landsting.


Erik Ullenhag, Stockholm, till andre vice ordförande
Erik är idag integrationsminister och biträdande arbetsmarknadsminister och har de senaste fyra åren varit Folkpartiets partisekreterare. Han har också varit riksdagsledamot och såväl integrationspolitisk som socialpolitisk talesperson.
Erik är en erfaren och skicklig politiker med stabil socialliberal kompass. Han är väl förankrad i folkpartilandet efter sina år som partisekreterare och är en god lyssnare.

- Jan Björklund, Helene Odenjung och Erik Ullenhag är ett team som är väl lämpat att leda Folkpartiet, säger valberedningens ordförande Ann-Katrin Åslund (FP).

Jag kan inte annat än hålla med, det är ett utmärkt förslag som valberedningen kommer med. Tillsammans med vår nya partisekreterare Nina Larsson stärker partiet sin socialliberala profil vilket är glädjande.




Inga kommentarer: