26 maj 2011

Folkpartiet vill stärka rättigheterna för omhändertagna barn i Nora

Folkpartiet har under maj månad en kampanj runt om i hela Sverige för att förbättra situationen för de utsatta barnen, för att stärka deras rättsliga ställning och för att se till att dessa barn får den trygghet, det skydd och den omsorg som de har rätt att kräva av oss, av samhället, när vi omhändertar dem. Vi har tagit fram en rapport som du kan läsa i sin helhet här

Runt de barn som samhället omhändertar på olika sätt behöver skyddet förbättras och förstärkas, både på skolans område och på socialtjänstens område. Vi behöver säkerställa att de metoder som används i HVB hem och familjehem är evidensbaserade och att dessa hem följs upp med jämna mellanrum.

Som Folkpartiets representant och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden kommer jag att ta initiativ för att förändra där det behövs i regelverket, förbättra det regelverk som finns idag och förstärka skyddet kring de barn som vi har placerade i Nora. Redan tidigare har vi i majoriteten sagt att vi vill införa Barnkonventionen i Nora, detta är ett steg på vägen.

Inga kommentarer: