02 juli 2012

Almedalen & MpFör första gången på tre år är jag inte i Almedalen för att lyssna på partiledare, gå på intressanta seminarier och umgås med vänner både i och utanför mitt Folkparti. Det känns konstigt att inte få vara med i vimlet och ta del av allt på plats.

Igår, första dagen, var det SD:s dag med Jimmy Åkesson på scen, ingen partiledare jag skulle ha lyssnat på, såg att till och med Donners Brunn stängde sin uteservering i protest mot partiets politik...

Idag är det Miljöpartiets språkrör Åsa Romson som intar Almedalens scen vilket är betydligt intressantare.
I Svenska Dagbladet skriver Åsa Romson om att partiet vill lyfta fram reparationstjänster för att få fler väljare att laga istället för att köpa nytt. Genom att göra reparationer billigare och enklare skulle vi kunna åstadkomma en mer hållbar konsumtion säger Åsa Romson.
Miljöpartiets språkrör kommer idag att presentera fyra förslag för att åstadkomma detta och syftet är givetvis att uppnå ett mer ekologiskt hållbart samhälle. Helt enkelt ett sätt att få till en minskad användning av jordens ändliga resurser.

En klok tanke tycker jag, vi är säkert många som ibland har förundrat oss över att ex elektriska maskiner i hushållet inte längre går att laga utan att tanken är att man ska köpa nytt för att det till och med blir billigare...Inte kan väl det vara det sätt på vilket vi ska ta tillvara på jordens resurser på bästa sätt?


Inga kommentarer: