24 juli 2012

Skrämmande utveckling i Kumla...En av de kommuner som växer i länet är som de flesta vet Kumla. Dit flyttar många av länets barnfamiljer.
Själv ställer jag mig frågan varför (som Norabo sen 20 år ;)) men förstår att det har mycket att göra med det korta pendlingsavståndet till Örebro, närheten till motorvägen, lediga bostäder och att man inte ens behöver byta telefonnummer då det är samma riktnummer som Örebro. Många positiva förtecken med andra ord.

Men, något som inte är så positivt i Kumla för närvarande och som inte heller tidigare har varit det är skolan/förskolan i Kumla...
Dåliga studieresultat ( 25 procent av eleverna går ut med icke godkänt i minst ett ämne) och låga lärarlöner - mellan 1-3000 kronor lägre än omgivande kommuner - har nu till slut inneburit att mer än sextio av lärartjänsterna i Kumla är otillsatta. Pedagogerna tycks ha fått nog och flyr från kommunen på grund av att den socialdemokratiska kommunledningen städnigt väljer att inte satsa på skolan, på lärarna och ytterst naturligtvis inte satsar på barnen.

Blir Kumla kommun nu tvungna att tillsätta obehöriga lärare på de tjänsterna? Något som inte är tillåtet enligt den nya skollagen, men kanske har man inget annat val? Vad händer då med barnfamiljernas inflyttning till Kumla kommun??

Inga kommentarer: