07 september 2010

Mer om vad Folkpartiet vill med skolan i Nora...

En av de viktigaste sakerna som vi vuxna i och omkring skolan måste säkerställa är tryggheten för barnen. Barnen ska kunna lita på att de vuxna kan åstadkomma lugn och ro i klassrummet samt ordning och reda när det gäller vad man får och inte får göra på skoltid - detta är enligt Folkpartiet och mig en av de viktigaste uppgifterna för skolchefen/rektor och naturligtvis blir min roll som politiker att ge förutsättningar för detta.

Att som barn gå omkring med ont i magen när det är dax att gå till skolan ger ingen bra grund för att kunna prestera på ett bra sätt i klassrummet. Mobbning i skolan har vi ett strukturerat arbetssätt för i Nora där vi arbetar med Olweusmetoden - det är viktigt att det arbetet inte avstannar utan fortsätter och utvecklas!
Ingen ska behöva vara rädd för att gå till skolan. Det är alltid eleverna med störst svårigheter i skolarbetet som förlorar mest när det är stökigt i klassrummet. Därför har Folkpartiet länge arbetat för mer arbetsro i skolan. Regeringen har genomfört flera av våra förslag - sedan något år är det t ex tillåtet att flytta mobbare och beslagta mobiltelefoner.


Folkpartiet tillsammans med övriga Allianspartier vill genomföra en stor satsning på bättre elevhälsa. Vi vet att svenska barn och elever mår sämre än tidigare, det har flera undersökningar visat. Särskilt dåligt mår unga tjejer och att förbättra elevhälsan är därför också en viktig jämställdhetsåtgärd.
Alliansen har nu kommit överens om en satsning på totalt 650 miljoner kronor enbart på elevhälsan 2012 och 2013. Om man försöker räkna om det till personalförstärkningar motsvarar det på ett ungefär 700 fler anställda inom elevhälsan 2014, till exempel sjuksköterskor, skolläkare, kuratorer och psykologer.
Det ger en betydande förstärkning av en mycket viktig verksamhet och är något som jag stödjer helhjärtat!

Inga kommentarer: