21 september 2010

Pedagogiska luncher...

Förmiddagen har ägnats åt beredningsnämnd i Barn- och utbildningsnämnden där bland annat de pedagogiska luncherna - återigen - diskuterades. Vi är i dagsläget två partier - kristdemokraterna och folkpartiet- som anser att kostnaden för pedagogiska luncherna i sin helhet bör avskaffas. Inte bara för förskolan utan även för grundskolans personal.

Orsaken är att det helt enkelt inte känns rätt att göra skillnad på personalen, all personal är anställd i Nora kommun och bör följdaktligen behandlas lika. I förlängningen innebär detta att jag som folkpartist även tänker mig att pedagogiska luncher skall vara fria för äldreomsorgens personal. Personalen är anställd i Nora kommun och inte på en speciell förskola eller en specifik hemtjänstgrupp...
Barnperspektivet som (s) menar att man utgår ifrån ger bara utrymme för förskolans personal. Men vi vet redan nu, efter den korta tid som detta funnits, att vi har barn och ungdomar på våra skolor som av olika orsaker behöver vuxentillsyn vid matsituationen. Att då införa rutiner för hur och vem som skall avgöra undantagen anser jag blir en för stor apparat för att få in 20:- per pedagogisk portion. Nej, det är bara att erkänna att detta inte blev en bra och rimlig besparingsåtgärd!

Inga kommentarer: