02 januari 2011

Folkpartiets satsningar

Folkpartiets partisekreterare Nina Larsson pekar ut fyra områden där våra prioriteringar måste läggas de kommande fyra åren. Viktiga prioriteringar i en alltmer global värld, om inte Sverige vill se sig omsprunget. Om du vill läsa artikeln i sin helhet klicka här

Det ena handlar om näringslivet - Sverige måste mäkta med att skapa innovativa miljöer för växande, innovativa företag. En strävan efter ett av världens bästa företagsklimat för att vi ska klara av att locka till oss de företag som står för utveckling. För att nå ända fram behövs även förändringar inom skattelagstiftningen och i vårt omfattande regelverk för företagen.

Det andra handlar om förändringar på arbetsmarknaden - företagens behov av kompetens måste få spela en än större roll i samband med turordningsreglerna. A-kassan bör vara obligatorisk och på sikt bör nivåerna i a-kassan höjas. Förenklingar i turordningsreglerna bör kombineras med omfattande omställningsmöjligheter.

Det tredje handlar om utbildning - en skola i världsklass. Framtiden börjar i klassrummet som Folkpartiet så tydligt uttryckte i valrörelsen. Mycket har gjorts, mer är på gång. Viktigt naturligtvis att även den högre utbildningen ses över. Regeringens förslag om att Sverige ska vara det land i EU som satsar mest på forskning och utveckling sätter förhoppningsvis svensk forskning på kartan igen.

Det fjärde handlar om infrastruktursatsningar - både satsningar inom Sveriges avlånga land men även satsningar som ger oss möjligheter till bättre konkurrens och att möjliggöra innovativa satsningar på transportområdet. Här behövs även fortsättningsvis ökade satsningar på både drift, nysatsningar och underhåll.

Genom dessa fyra viktiga satsningar kommer Sverige att öka sin möjligheter att kunna säkra sin plats i den globala konkurrensen och i förlängningen säkra vårt välstånd.

Inga kommentarer: