19 juli 2011

Visby drabbas nu av Stockholmsveckan...

Denna vecka är det Stockholmsvecka i Visby vilket innebär att Stockholms ungdomar kommer till Visby för sol och bad men framförallt för att festa. Det är en vecka som de vuxna som brukar semestra på Gotland försöker undvika, främst på grund av allt fylleri, slagsmål och bråk som denna vecka innebär.

Gotland är en ö som har knappt 60 000 invånare, denna vecka kommer ön att ha ca 300 000 invånare. En normal novembervecka anmäls 3 våldsbrott på Gotland, vecka 29 förra året anmäldes 54 våldsbrott. Trots att en fjärdedel av alla brott som begås på Gotland inträffar under åtta sommarveckor så får Gotlandspolisen ingen förstärkning under sommarperioden utan får klara sig med samma bemanning som övriga tider på året...Märkligt kan jag tycka!
Om nu Stockholm har en ganska stor grupp besökare på Gotland som kräver ökade polisresurser så borde väl Stockholmspolisen omfördela sina resurser och skicka över en grupp kollegor som får assistera. Tycker i alla fall jag, vad tycker du?

1 kommentar:

Anonym sa...

jag tycker att just den veckan borde avskaffas stockholmarna kan vell ha sim vecka hemma och inte förstöra vår vackra ö med sitt stim efter som polisen har fullt upp här och inte får förstärkning kanske visby borde ha en gäng MP poliser.