01 juli 2011

Vådan av att alltför länge haft egen majoritet...

Efter sexton år sittandes i majoritet är det svårt att lära om och hålla skeden i vacker hand...
Socialdemokraternas senaste utspel kännetecknas av att konstra, inte delta i beslut och inte vilja ta ansvar i största allmänhet för de mandat man fått av väljarna. Att inte ta ansvaret som väljarna gett är ytterst märkligt och oprofessionellt tycker jag.

Oppositionens roll är att granska majoriteten, att komma med egna förslag som oftast inte vinner gehör just för att man sitter i opposition. När man i opposition inte får gehör för sina förslag och idéer får man reservera sig. Det är de medel som står till buds för en opposition.
De borgerliga partierna i Nora har sexton års erfarenhet av detta. När vi nu sitter i majoritet tillsammans med ytterligare två partier har jag svårt att förstå hur socialdemokraterna, med landstingsstyrelsens ordförande i spetsen, väljer någon sorts civil politisk olydnad istället för att driva en saklig oppositionspolitik.

Att nuvarande majoritet vill ta ett beslut nu för att gå vidare med valberedningarnas arbete för att ta fram styrelseledamöter är bra för hela den här affären. Det är många medarbetare som är berörda och det är viktigt att vi inte gör någon långbänk av beslutet att ändra organisationen för bolagen.
Den utredning som ligger till grund för beslutet tillsammans med den orena revisionsrapporten visar med all tydlighet att bolagen levt sitt "eget liv" på flera områden. Det är givetvis inte acceptabelt!

Inga kommentarer: