22 juli 2011

Tragiskt...

Ett angrepp rakt in i det politiska Norges hjärta, ja så bekrivs det som hänt i Oslo idag av en norsk journalist. Just nu, fyra och en halvtimme efter dådet är det bekräftat med sju döda och ett stort antal skadade.
Dessutom har ytterligare ett dåd skett, på ett socialdemokratiskt ungdomsläger utanför Oslo på en ö har flera ungdomar skottskadats av någon som utgav sig för att vara polis och påstod att han kom med anledning av det som hänt i Oslo...tillståndet är kritiskt för minst två av ungdomarna.

Allt känns så overkligt och ogripbart, jag kan bara tänka på dem som drabbats och känner sorg...Självklart så förstärks nu bevakningen både i Stockholm och även Köpenhamn. Om detta kan du se mer här.

TV4 var först ut med en sammanfattande sändning vid femtiden, först en timme senare kom SVT...Twitter hade första kommentaren redan tio minuter efter explosionen - en av styrkorna med sociala medier!
Fortfarande är mycket av informationen oklar och osammanhängande, även om vi är aldrig så uppkopplade så tror jag det är svårt att få en ordentlig överblick. Att följa flödet på twitter och andra kanaler är ett hett tips tillsammans med de nyheter vi får via tv.

Inga kommentarer: