08 juli 2011

Lobbyister eller politiker i Almedalen?

Det drar ihop sig till hemresa för mig och årets Almedalsvecka avslutas på söndag.Idag är det Socialdemokraternas dag, i morgon Kristdemokraternas och slutligen på söndag gör Sverigedemokraterna sin debut i Almedalen.

Behållningen av årets Almedalsvecka är, naturligtvis, Jan Björklunds tal och ett antal intressanta seminarier. Roséminglet som jag har deltagit i skall inte föraktas, det är då nätverks , underålls och utökas. Att få träffa alla trevliga och kloka politikerkollegorna är grädden på moset.

Årets Almedalsvecka präglas tydligt av lobbyorganisationer, betydligt mer än förra årets. Givet kanske då det var valår förra året. Men nog funderar jag lite på det kloka i att låta politikerveckan förvandlas till lobbyveckan. Risken är uppenbar att de kommunikationsbyråer med mest pengar får äga etern under en vecka. Då blir medias ansvar ännu viktigare - att inte bara låta den som skriker högst komma till tals.

Årets pris för "Hetast i Almedalen" gick till KRIS - kriminellas revansch i samhället. En välförtjänt vinst, deras koncept var att synas överallt, med ett tydligt budskap - statligt knark är också knark- med hänvisning till förskrivningen av Subutex som hjälp för narkomaner att sluta knarka. Grattis KRIS!

1 kommentar:

Anonym sa...

Thanks for one's marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you are a great author.I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back in the foreseeable future. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice holiday weekend!