17 juli 2011

Sommar är rattfylleriets tid...

Under sommaren ökar mängden rattonyktra förare markant på våra vägar. Folkpartiet liberalerna med Johan Pehrson i spetsen driver frågan om ytterligare åtgärder för att stoppa rattfylleriet i Sverige. Läs hela artikeln här.

Många åtgärder har vidtagits av regeringen redan men mer måste göras för att säkerställa att ingen drabbas av rattfylleriet. Inte minst med tanke på anhöriga till de offer som skördas i rattfylleriets spår.
Ett av förslagen som lyfts fram i artikeln är frågan om återfallsbrott när det gäller rattfylleri - när det är klarlagt att det är ett återkommande brott för personen ifråga bör det finnas möjligheter till kraftigare sanktioner. Här kan allt från fotboja till obligatoriskt behandlingsprogram vara tänkbart. Ofta finns det bakomliggande alkohol- och drogproblem med i bilden vilket i sig är en personlig tragedi samtidigt som det även är orsaken till många av de brott som begås dagligen.

Att återkommande gånger åka fast för rattfylleri måste innebära tydligare och kraftfullare markeringar från samhällets sida menar Folkpartiet liberalerna. Att drabbas av att någon i ens närhet blir offer för att någon kört rattfull eller varit påverkad av andra droger är sannolikt något av det mest fruktansvärda som kan drabba en medmänniska.

Inga kommentarer: