22 september 2012

Vems verklighet?


På insändarsidorna i lokaltidningen skrivs det till 99 procent under pseudonym, ett otyg om ni frågar mig, precis lika illa som att demonstrera med mask eller halsduk för ansiktet...Det ger alltför stort utrymme för osmakliga & personliga påhopp anser jag.
 
Ofta, ofta skriver någon på insändarsidan att politiker lever så långt från verkligheten. Vems verklighet är det då som åsyftas?
 
Människorna som valt att engagera sig politiskt i sin hemkommun (man får nämligen bara engagera sig i sin egen kommun) bor i exakt samma kommun, i samma region och även riksdagsledamöterna har sin hemvist i det här landet, i en region, i en kommun i sin valkrets dvs län.
I Nora är vi  kanske ett 70-tal politiker med skaplig spridning av ålder, yrkesbakgrund, kön osv. Vi lever i samma kommun, handlar i samma butiker, har våra barn på samma förskolor/skolor/fritids. En del av oss har våra föräldrar på samma äldreboenden, vi använder samma vårdcentral, sophämtare och snörröjare. Vi och våra barn deltar i föreningsaktiviteter, kulturutbud, utnyttjar samma infrastruktur och besöker samma bibliotek
 
Vilken/vems verklighet är det som alltid gäller när någon bestämmer att just vi inte tillhör den? Jag bara undrar?

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Om du menar kommentarerna (exempelvis "AJ") på NA så hittar du en del av upphovsmännen i kretsen kring Norapartiet...

/Anonym men seriös