21 september 2012

EU-nytt

Fortsatt bråk om djurtransporter
Denna vecka skulle representanter för de olika partigrupperna ha träffats i Strasbourg för att diskutera de nya reglerna för djurtransporter i Europa, en fråga som fick skjutas upp i somras p g a den infekterade frågan om en maxgräns på åtta timmar. Inför mötet hade Marit Paulsen, på den liberala gruppens vägnar, presenterat sina förslag till kompromisser. Mötet fick dock ställas in då den konservativa gruppen ännu inte var beredd att ta ställning till någonting!

- Frågan om djurtransporter väcker onekligen heta känslor. Men då är det viktigare än någonsin att vi håller huvudet kallt och bygger våra beslut på bästa tillgänglig vetenskap, menar Marit som hoppas på förnyade diskussioner redan nästa vecka.                                     
Ett mer federalt Europa
I veckan höll EU-kommissionens ordf Barroso sitt årliga State of the union tal om tillståndet i EU och hans framtidsvisioner för unionen. Cecilia Wikström gav sig in i hetluften och poängterade vikten av ett mer federalt Europa i stället för Barrosos vision om "en federation av nationalstater" som Cecilia hävdar redan exitsterar idag.

- Krisen i Europa kommer inte att vara över förrän vi har skapat den federala union som Europa behöver. Vi behöver en politisk och ekonomisk union med tillräckliga resurser för att möta Europas utmaningar. Det handlar om att skapa en bättre framtid för medborgarna i Europa och inte att värna om nationalstaterna, säger Cecilia.


(Källa Nyhetsbrev från FP i Bryssel 2012-09-14 )

Inga kommentarer: