18 september 2012

Kompetens, Stefan Fölster, kompetens!

Läser i DN att Stefan Fölster, chefsekonom på Svenskt Näringsliv har synpunkter på att Arbetsförmedlingen har slutit avtal med Proffice om rekrytering.
- Det är lite roligt och det säger väldigt mycket om myndigheten. Det speglar ett lågt självförtroende, säger Stefan Fölster, chefsekonom på Svenskt Näringsliv.

Tycker personligen att uttalandet säger mer om Stefan Fölsters okunskap när det gäller rekrytering än om Arbetsförmedlingen.
Att ta kompetent hjälp med rekrytering tycker jag är ett sundhetstecken. Rekryteringsföretag som Proffice är specialister på just - rekrytering!

Arbetsförmedlingens kärnverksamhet och viktigaste uppdrag är inte rekrytering utan att matcha arbetssökande mot de lediga jobb som finns på marknaden. Det arbetet får ofta hård kritik, inte minst av oss i bloggosfären. Att då ta hjälp med att rekrytera rätt kompetens är ett steg i rätt riktning.
Arbetsförmedlingen består av mycket kompetenta medarbetare, ja, men kompetensen finns främst hos de personer som skall arbeta som arbetsförmedlare, de som skall förmedla lediga jobb till dem som är arbetssökande.

Jag tycker Anette Ekström, personalchef  på AF uttrycker det så klokt – Jag tycker att det är två helt olika saker. Vi ska ägna oss åt att få arbetssökande i arbete. Det är det vi är bäst på. Arbetsförmedlarna har en gedigen utbildning. När vi ska rekrytera vår personal tar vi in från personalavdelningen eller via rekryteringsföretag. Man ska göra det man är bäst på.

Som sagt, man ska göra det man är bäst på Stefan Fölster!

(Källa kommentarer: DN 2012-09-17)

Inga kommentarer: