20 oktober 2011

Vad är det för fel på världens ledare...?

Gaddafi är död... Idag uppges en av världens värsta diktatorer - Muhammar Gaddafi - ha dödats i strider i Sirte. Han sårades i en eldstrid och avled i ambulansen på väg till sjukhuset uppger representanter för övergånsregeringen i Libyen. Jag hade självklart önskat mig en rättegång där han ställts till svars för de fruktansvärda handlingar han har begått i kraft av sitt ämbete. Han skulle ha blivit ännu en i raden av ledare som dömts för brott mot folkrätten.

Vad beror det på att så många av världens ledare inte i första hand ser till vad som är bäst för det folk de är satta att leda utan alltid bara vad som är bäst för dem själva, undrar jag? Hur kan de sig sig själva i spegeln varje dag trots att de har som främsta syfte att förse sig själva och sina närmaste med mer pengar och mer lyx medan det folk de är satta att leda svälter, slåss mot sjukdomar och lever i misär? Vad är det för fel på dessa ledare?

Det libyska folkets frihetskamp har nu äntligen fått ett slut. Fyrtio år var Gaddafi diktator i Libyen, idag måste vara en frihetens dag för Libyens folk som nu äntligen kan ägna sig åt att bygga upp sitt land efter demokratiska principer, med mänskliga rättigheter och jämställdhet som ett mål att sträva efter.
Förhoppningsvis kan vi från Sveriges sida fortsätta att stötta det viktiga arbetet med att bygga upp ett demokratiskt Libyen. jJg ser fram emot att Libyen nu får en ledare som är värdig att leda folket och landet.

Inga kommentarer: