19 december 2010

Sverige måste bli ett land där man hellre bekämpar fattigdom än rikedom!

Under vinjetten "det nya borgerliga uppdraget" skriver PJ Anders Linder i dagens ledare. Han har träffat Jan Björklund som pratar om vikten av perspektivskiften där tre frågor dominerar, enligt Björklund:

- vi behöver gå ifrån fördelning till tillväxt
- vi behöver gå ifrån en kollektiv syn till en mer individuell 
- vi behöver tänka mer internationellt än nationellt när det gäller hur vi ska organisera oss och hur vi ser på omvärlden.

Jan Björklund talar om hur viktigt det är att förskjuta vårt fokus och att det är borgerligheten som måste ta taktpinnen i denna förändring.Socialdemokraterna, i alla fall majoriteten av dem,  står mycket långt ifrån ett sådant synsätt som Björklund menar måste prägla vår framtid.

Vi måste hitta vägar för att riskvilligt kapital ska hitta till Sverige och längre utbildning måste löna sig mer än vad det gör idag. Löneskillnaderna mellan dem som studerat fyra till fem år och dem som inte studerat alls är alldeles för små, det måste synas i lönekuvertet att man lagt ner tid och energi på högre studier för en lärare, civilekonom eller sjuksköterska. Värnskatten bör avskaffas, men även marginalskatterna måste sänkas.
För framtiden är det viktigt med tillväxt, individualism och internationalism. Sanna liberala värden som Jan Björklund kommer att driva och försvara. Vill du läsa SvD:s ledare i sin helhet, klicka här.

Inga kommentarer: