30 december 2010

Folkpartiets motion blir verklighet i Nora!

Läser nöjt i dagens Na att Nora Bostäder tagit beslut om att bygga om gamla Smedgården till trygghetsboende, totalt tjugo lägenheter ska det bli. Dessutom några affärslokaler som förlänger Prästgatans affärsstråk och gör Bryggeriet till en del av rutstaden på ett tydligare sätt.

Anledningen till att jag känner mig nöjd är att Folkpartiet tidigare har motionerat om just trygghetsboende och fått ett positivt svar på motionen. Nu ser det ut att bli verklighet vilket är positivt.

Trygghetsboende saknas helt i Nora, men Folkpartiet har gjort bedömningen att det behövs ett sådant. Ett boende för dem som inte längre vill bo hemma, ensamma, med kanske bara ett hemtjänstbesök som kommer med matlådan som enda sociala kontakt. Ett boende för dem som klarar sig själva men vill och behöver social stimulans - och det behöver vi väl alla?
Trygghetsboendet innebär att middagen äts gemensamt, att personal finns tillgänglig för att ordna social samvaro och aktiviteter, för omtankens skull, någon som ser och hör ifall det behövs...Det ska finnas utrymme för hobbyaktiviteter, och möjligheten att bo kvar även om man får en funktionsnedsättning är garanterad. Om du vill läsa mer om trygghetsboenden, kolla SABO:s hemsida

Som sagt, idag känner jag mig som folkpartist både glad och nöjd att Noras första trygghetsboende är på gång!

Inga kommentarer: