28 december 2010

Svart blir vitt

Med Rut- och rotavdraget har tidigare svarta tjänster blivit vita, och Skatteverkets uppgifter för året hittills visar att efterfrågan har ökat på både de hushållsnära tjänsterna och på renoverings-om- och tillbyggnadstjänsterna 2010. Totalt har det köpts tjänster för ca 25 miljarder kronor!
Nästa 300 000 personer har valt att utnyttja ruttjänser för att göra livet och vardagen lite enklare. Många hus är bättre städade, husen är i bättre skick och husens invånare något mindre stressade än vad de skulle ha varit utan möjligheten till professionell hjälp.

Förutom att förenkla livet för den enskilda människan innebär givetvis ruttjänsterna även att  nya branscher och nya jobb uppstår. Det i sin tur ger även många, som tidigare stått långt utanför arbetsmarknaden, nya möjligheter att hitta vägar till egen försörjning. Det är precis så det ska vara i ett land där Alliansregeringen för en politik för frihet och ansvar.

Rätten att arbeta mycket om man så vill men även rätten att arbeta mindre om man föredrar det, så länge man klarar sig utan hjälp från det allmänna. Politikens uppdrag är att att skapa möjligheter för fler att kunna försörja sig själva och det ska vara lönsamt att arbeta.

Inga kommentarer: