01 mars 2010

Gynnas av tystnad

På Noras eminenta bibliotek finns en återkommande aktivitet - alltid på en onsdag - som denna vecka är mycket aktuell ur ett politiskt perspektiv.
Anna-Lena Lodenius, journalist, skribent, föredragshållare och debattör kommer till Nora bibliotek kl 19:00 för att föreläsa ur sin bok " Slaget om svenskheten". Boken handlar om Sverigedemokraterna, deras politik och ideologi. Som så många andra initerade manar Anna-Lena oss andra partier till att våga ta debatten, för tolerans och demokrati och mot främlingsfientligheten. Här har vi alla ett ansvar.

Jag har skrivit om det tidigare - vi etablerade partier i kommunerna måste våga möta SD där de finns för att få dem att berätta om vad de vill i kommunpolitiken. Vad har de på sin agenda mer än främlingsfientlig politik? Det är det som är intressant - vad de anser i invandrarfrågan är för alla redan uppenbart...Men vad vill de med skolan, vården och omsorgen? Hur ser de på kulturen, vad har de för planer för Noras marknadsföring, vad är deras åsikt om Länspendeln? På vilket vis vill de främja turistnäringen i Nora kommun och vilka planer har de för att öka inflyttningen? Hur och på vilket sätt vill de utveckla näringslivet i Nora? Det handlar helt enkelt om att få SD att besvara frågan hur SD vill utveckla Nora till en ännu bättre plats att bo och verka på.
För alla väljare måste alternativen hos de olika partierna tydliggöras och här är SD inget undantag. Nästa nivå i debatten blir att debattera värdegrunden, där övriga partier är överens om en värdegrund som SD inte bekänner sig till. Låt inte tystnaden gynna SD framväxt i kommunen!

Inga kommentarer: