27 februari 2010

Steg två i RUT-avdraget

Folkpartiet liberalerna föreslår att avdraget för hushållsnära tjänster ytterligare förbättras, framförallt för dem som behöver det mest. Människor som är äldre än 80 år och familjer med barn under 8 år skall kunna få ytterligare reduktion. Så mycket som 75 % reduktion skall ges till dessa grupper för att ge möjlighet till avlastning för de grupper som behöver det allra mest.

Vardagspusslet för barnfamiljer med hämtning, lämning och skjutsning till olika fritidsaktiviteter tillsammans med kraven på arbetet och möjligheten att få kvalitetstid tillsammans med familjen är inte helt lätt att lägga idag. För äldre som inte har samma ork kvar kan det vara skönt att lämna över städning, fönsterputs eller skottning till ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster så att vardagen underlättas. Idag är skattereduktionen 50 % för alla men folkpartiets partiledning föreslår alltså nu att öka stödet till ovanstående grupper.

Det är en grundläggande liberal tanke att låta människor bestämma och styra över sina egna liv, det här är ett sätt att ge ytterligare möjligheter till detta för dem som mest behöver det. I den röd/gröna koalitionens värld är det bara politikerna som kan se vad som är bäst för människorna....

Inga kommentarer: