12 februari 2010

Regional utvecklingsstrategi

I dagarna två har Regionförbundet Örebro varit i Aspa och diskuterat den regionala utvecklingsstrategin (RUS:en) för de tretton kommuner som ingår i Regionförbundet. Spännande och intressanta diskussioner och mycket lärorik fakta att ta till sig. Ska man försöka säga något kort om framtiden så stavas den koncentration...till större orter, till större städer och till allt större regioner.
Utmaningar som vi står inför är inom områden som kunskap och kompetens, innovationer och entreprenörskap, lustfyllda möten och upplevelser och "den öppna regionen" där de viktiga frågorna om infrastruktur ingår. I allt detta ingår givetvis även mångfald och integration, jämställdhet, folkhälsa, barn och unga och ekologisk hållbarhet.
I en tid av hårdnande konkurrens har vi utmaningar framför oss som kunskapslyft i arbetsliv och skola, vi behöver fler som går vidare till högre studier och vi behöver satsningar på skolans pedagogiska förmåga att förmedla kunskap och färdigheter. Givetvis behöver vi även kompetensutveckling löpande i arbetslivet och utbildningar som är anpassade till arbetslivets olika och föränderliga behov.
Vi behöver duktiga entreprenörer och företagare som vill satsa i Örebroregionen, men vi behöver även ta väl hand om de företag som redan finns här.
Vi behöver satsningar inom kulturen och på naturområdet för att vara en intressant och lockande region och på så sätt göra Örebroregionen känd för rika möjligheter till ett spännande och omväxlande frilutsliv och ett utmanande och intressant kulturliv. Kulturen måste breddas och inbjuda även ungdomarna.
För att allt detta skall komma till stånd och fungera behövs vägar och järnvägar förstås och en ambition att minska restidernas längd i regionen. Människor skall vilja både bo och arbeta i regionen.
För att allt detta skall bli verklighet behövs förstås att de människor som är beslutsfattare drar åt samma håll och har samma vision om Region Örebro. Vi har med andra ord ett spännande arbete framför oss!

Inga kommentarer: