31 mars 2010

7 %!

Jobbskatteavdraget som gett oss välförtjänt tillskott i kassan under alliansens snart fyraåriga mandatperiod innebär omräknat en lönehöjning med ca 7 %! Det är ungefär dubbelt så mycket som avtalsrörelsen brukar ge....Det innebär en månadslön extra om året!

Jobbskatteavdraget eller som det även kallas förvärvsavdraget innebär att du och jag får behålla mer av de pengar som vi själva har tjänat ihop. När de rödgröna hävdar att regeringen dränerar staten på skattepengar så förutsätter de att det är statens pengar från början, men så är det givetvis inte! Det är du och jag som har tjänat ihop pengarna via arbete eller näringslivsverksamhet.
Du kan själv gå in på www.jobbskatteavdrag.se och räkna ut din skattelättnad.

Denna reform är den viktigaste i Alliansregeringens historia och innebär kraftiga skattelättnader för låg- och medelinkomsttagarna. Problemet som nu kvarstår är hur vi ska komma tillrätta med de höga skatterna på inkomster för människor med hög utbildning. Där är det fortfarande så i Sverige att skillnanden mellan dem som studerat länge och dem som bara har en kortare utbildning inte är tillräcklig. Det måste löna sig att vara flitig och företagsam.
Mer om detta kan du läsa på http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hall-inte-jobbskatteavdraget-hemligt_4046763.svd

Inga kommentarer: