30 mars 2010

Framtiden är vår!

Ett stort grattis till region Örebro och Örebro som universitetsstad är på sin plats idag när det positiva beslutet om läkarutbildning kommit! http://na.se/nyheter/2.2503/1.777711-klart-i-dag-orebro-far-lakarutbildning Tredje gången som ansökan skickades in blev det ett positivt svar. En genomarbetad ansökan och mycket goda möjligheter att driva en modern läkarutbildning av hög kvalitet. Detta betyder naturligtvis mycket även för de studenter som idag söker sig utomlands för att studera till läkare.
Grundargumentet för en läkarutbildning i Örebro, det vill säga ytterligare en ort som får möjlighet att examinera läkare, är givetvis det stora behov av läkare som finns. Stora pensionsavgångar är att vänta och vi är redan fem år för sent ute enligt landstingsdirektör Bo Andersson.
För Örebros del innebär det ytterligare 600 studenter och naturligtvis inflyttning. Inflyttningen av läkarstudenter innebär även ofta att de som färdigexaminerade läkare ofta stannar kvar i regionen vilket givetvis är bra ur sjukvårdens och patienternas synpunkt. Samtidigt är det positivt för USÖ som är länets största arbetsplats och som nu ges möjligheter att växa ytterligare. Slutligen är det givetvis positivt för universitetet som nu kommer att kunna växa och bli ännu starkare. Många vinnare idag alltså!

Inga kommentarer: