06 april 2010

Alliansen satsar på trygghet, arbete och kunskap

En satsning på dem som har "klämts hårdast" i den ekonomiska krisen, så kan Alliansens satsningar sammanfattas.
Trygghet – Barnfamiljerna ska inte behöva betala den internationella finanskrisen som vi drabbats av. Därför görs nu satsningar på på barnfamiljerna, speciellt dem med många barn. Alliansregeringen föreslår därför att flerbarnstillägget höjs i sommar; med 50 kronor per månad för det andra barnet, 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn därutöver.
Arbete – Unga människor behöver en tidig kontakt med arbetsmarknaden. Det påverkar deras möjligheter att senare få ett riktigt arbete. Men många skolungdomar har i den ekonomiska krisens spår haft svårt att få sommarjobb. Nu satsar därför alliansregeringen 100 miljoner kronor under sommaren 2010 för att skapa 15 000 sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar.
Kunskap – En del skolelever behöver extra stöd och fler lektioner för att nå kunskapsmålen. För dessa elever kan sommarlovet vara en bra tid att komma ikapp sina kamrater. Regeringen fördubblar nu satsningen på sommarskolor 2010 – från 30 till 60 miljoner kronor. Sommarskolorna pågår vanligtvis under någon eller några veckor, oftast direkt efter skolavslutningen.
Satsningen på sommarjobb gör att de kommunerna som vill kan erbjuda sommarjobb varvat med sommarskola, vilket troligtvis fungerar som en morot för elevernas intresse att gå i sommarskola. Mer om regeringens satsningar på trygghet, arbete och kunskap kan du läsa här: http://www.alliansen.se/2010/03/barn-och-ungdomssatsning/

Inga kommentarer: