20 april 2010

Ett fantastiskt arbete!

Vulkanaska över Europa inspirerar två killar att bygga en websida för strandsatta resenärer så att de via websidan kan kontakta varandra och hjälpa varandra med boende och resa...ett fantastisk kreativt initiativ tycker jag! Inte bara för att jag känner den ena av killarna utan överhuvudtaget blir jag glad över ett sådan prov på empati och medmänsklighet.

De flesta av oss blir handfallna när något sådant här händer, en del bryr sig inte alls, några blir rädda och oroliga förstås men dessa två tar resolut tag i saker och ting och ser till att få till detta så praktiska sätt för människor att kunna komma i kontakt med varandra. Härligt!

Ett annat fantastiskt arbete har man gjort i Smedjebacken där jag tillbringat dagen idag. Där har kommunen vänt ett gigantiskt underskott och ett befolkningstapp på omkring 2500 personer till en framgångssaga. Tuffa beslut, rivna bostäder, tät dialog med medborgarna som gett en målmedveten strategi för framtiden har inneburit en återväxt med barnfamiljer som flyttar in, skolor och förskolor som är fyllda av barn och kommuninnevånare som nu lyfter blicken och gör framtidssatsningar, inte minst inom kultursektorn och på marknadsföring av Smedjebacken. Respekt!

Inga kommentarer: