26 april 2010

Stoppa langningen

I Nora vet vi att vi har problem med föräldrafria fester, att ungdomarna lätt får tag på både sprit och andra, tyngre droger. Nu närmar sig Valborg, en stor festarhelg för våra tonåringar, speciellt om det är varmt och vackert väder.
På förmiddagen idag har jag tillsammans med skola, social och polis sett filmen "Typ Key West" som manar till eftertanke på ett ganska brutalt sätt. En 17-åring dör av en överdos amfetamin och det är hans kompisar som spelar med i filmen för att hedra hans minne. En stark film som jag hoppas att fler föräldrar får se.
Stoppa langningen kampanjen drar igång stort nu inför både Valborg och skolavslutning. Jag citerar ur foldern: Unga och alkohol är en riskabel kombination. Alkohol ökar risken för oönskade sexuella kontakter, misshandel, narkotikadebut och framtida beroende. Att minska tillgången på alkohol för ungdomar, och att skjuta upp alkoholdebuten, är viktiga delar av det brottsförebyggande och hälsofrämjande arbetet.
Det är förbjudet att sälja, köpa ut, låna ut eller ge bort starköl, vin eller sprit till ungdomar under 20 år. Vi vuxna har ett ansvar att skydda unga från alkohol. Vad gör du?

Hjälp polisen...ditt tips gör nytta. Samtal, sms eller mms på länets tipstelefon 0738-114 114

Inga kommentarer: